تبلیغات
آشپزی برای همه - كلم پلو | پلو و چلو

كلم پلو | پلو و چلو

نویسنده : Cook Book جمعه 15 خرداد 1388 12:53 ب.ظ  •    ارسال شده در: پلو و چلو



مواد لازم:

1 كیلو      برنج
1 تا 5/1 كیلو      كلم
5/0 كیلو      گوشت چرخ كرده
یك قاشق چایخوری زعفران ساییده
3 قاشق سوپخوری پیاز سرخ شده
2 قاشق سوپخوری      رب گوجه فرنگی
150 گرم      روغن
یك استكان آبلیمو یا آب نارنج
كمی زیره
3-2 قاشق سوپخوری       سركه
به مقدار لازم نمك و فلفل

طرز تهیه:

برنج را شسته و آن را از قبل خیس می كنیم. گوشت را با 2 قاشق سوپخوری پیاز سرخ شده تفت می دهیم . سپس رب گوجه فرنگی و نمك و فلفل را به آن افزوده و گوشت را با 2 لیوان آب می بپزیم تا آب آن كاملاً كشیده شود. كلم را به صورت رشته های باریك خرد می كنیم و در قابلمه تقریباً بزرگی همراه با مقداری آب و سركه می گذاریم چند جوش زده تا بوی كلم از بین برود. سپس آن را آبكش كرده، با 2 قاشق سوپخوری روغن تفت می دهیم و گوشت و زعفران حل شده را هم اضافه می كنیم. بعد از آبكش كردن برنج، گوشت و كلم را با زیره در لابلای آن می ریزیم و مقداری روغن روی برنج ریخته، صبر می كنیم تا با شعله ملایم دم بكشد.

نكات تغذیه ای :

انواع كلم غنی از ویتامینC ،A و اسید فولیك هستند  و نیز دارای املاحی چون فسفر ، سولفور، كلسیم و سدیم هستند. فولات موجود در كلم برای زنان باردار مفید است و نیز باعث پیشگیری از بیماری های قلبی – عروقی می شود.
 از خواص دیگر كلم می توان به ملین بودن آن اشاره كرد كه در رفع یبوست موثر است.
همچنین به علت دارا بودن ویتامینC ، بتاكاروتن و ایندول در پیشگیری از سرطان نقش دارد.
* تذكر : افرادی كه مبتلا به گواتر هستند بایستی از خوردن كلم پرهیز كنند زیرا بعضی از مواد موجود در كلم از جذب ید توسط غده تیروئید جلوگیری می كنند.



 



آخرین ویرایش: - -

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر